Kulor.no

Sov godt om natta

Vi bruker godt og vel 8 timer i gjennomsnitt på soverommet. Altså faktisk en tredjedel av livet vårt. Søvn er et helt basalt behov for mennesker og er en essensiell faktor for at vi kan fungere i løpet av en dag. Noen sover mindre og noen sover mer og det kommer helt generelt an på, hvilke behov hver enkel person har. Fordi søvn er så viktig er det også spesielt viktig at vi sover godt om natta og derfor at vi ligger godt. Derfor bør du gjøre deg noen tanker før du velger deg en seng og madrass, som passer til deg og til partneren, hvis du har en. Det er som regel anbefalt å velge en overmadrass også, som kan gi deg enda bedre søvn.

 

Hvilken madrass bør du velge?
Våre personligheter er forskjellige og det gjelder også for kroppen. Noen liker å ligge på en hard madrass, mens andre foretrekker en myk madrass. Valget av en overmadrass bør avhenge av dine behov. Men en overmadrass i høy kvalitet kan forhindre eller også minimere problemer med rygg, hofte og nakke.  Det finns et hav av forskjellige overmadrasser, som henvender seg til forskjellige forbrukere. Det er selvfølgelig vanskelig å finne en helt perfekt overmadrass, som lever opp til alle kravene dine, men det burde være mulig å finne en som nærmer seg.

 

Hvilke ting bør du se etter?
De forskjellige overmadrassene har forskjellige kvaliteter. Tenk over hva du ønsker i forhold til fasthet, tykkelse, temperatur, miljø og pris. Hvis du vet hva du vil ha innen for de 5 kategoriene er du allerede langt. Fasthet og tykkelse er som regel de to kvalitetene, som ligger høyst på listen. Og nokk også de faktorene, som er mest viktige, når det kommer til valg av overmadrass. Overmadrasser kan kjøpes mange steder, både på nettet og i butikker. Du kan se et utvalg av overmadrasser her.

 

Memory-skum og lateks
Noen overmadrasser er fremstillet i memory-skum, som er en myk madrass, som tilpasser seg din kropp og sikrer at du får den riktige støtten mens du sover. Man synker på en måte ned i madrassen og dette sikrer at man ligger roligere om natten og får en uforstyrret nattesøvn. Om dere er to i samme seng, kan dette materialet være en fordel, da dere sikrer at begge ligger godt. Memory-skum former seg etter kroppens varme og kan derfor bli varm å ligge på, derfor finns noen madrasser med ventilasjonstrekk. Noen interesserer seg for miljøet og allergivennlige produkter – det er heldigvis enkelt å skaffe seg en madrass, som også lever opp til de kravene du har. Perfekt til den miljøbevisste brukeren, som samtidig interesserer seg for kvalitet og som også vil ligge godt om natta.

Lateks er naturgummi, som er veldig elastisk og som fordeler kroppsvekten din, slik at du ikke får mer tyngde et sted i forhold til et annet. Altså en litt mer fast madrass i forhold til memory-skum.

Fordelen med lateksen er at den er allergivennlig og holder formen i mange år på grunn av sin spenstighet.

 

Er du usikker på valget av overmadrass kan du rådføre deg med hjelp fra andre og eventuelt eksperter.