Kulor.no

Slik får du et trendy og flott soverom

Soverommet skal være din eller deres eget rom, der stil, atmosfære og stemning skal være tilpasset deres personlighet. Dette er et rom for frihet. Se hvilke muligheter du har på rommet ditt. Har du noe ekstra plass til å lage en hyggelig krok for litt alenetid?

Bestem deg for hva du ønsker
Først og fremst, før du begynner med noen forandringer, så må du bestemme deg for hva du egentlig ønsker å få ut av soverommet ditt. Ønsker du å bruke soverommet kun til det det er tenkt til, å sove? Eller ønsker du å skape et lite fritidssted for deg selv? Har du mye klær og trenger mer plass? En garderobe og kanskje et walk-in closet? Alt etter hvilken størrelse det er på soverommet og hvor mye plass du har ellers der du bor, er dette noe du må finne ut av før du begynner med endringer.

Rom for ungdommen, studenten eller de voksne?
Hvem er det som skal bo på dette rommet? Er dette studenten som bor på en trang hybel eller bor i et kollektiv uten oppholdsrom? Er det ungdommen i huset som trenger sitt eget fristed for å slippe mas og trenger et besøk for venner? Eller er det de voksne som ønsker sitt eget fristed i huset? Er det studenten eller ungdommen bør det kanskje være litt rom for lekser og samtidig kunne ha venner på besøk. Er det de voksnes soverom, så er det kanskje rom for avslappning som er tingen.

En sofakrok til rolige kvelder
Både som student, ungdom og voksne så trenger man et eget fristed. På soverommet kan det være genialt med en sofakrok hvor man kan slappe av på kveldene. For studenten og ungdommen som kanskje ofte må ha vennebesøk inne på soverommet, så er det så og si et ultimatum å ha en sofa tilgjengelig. Sett inn tven også, så er dere klar for en filmkveld. Sovesofaer er litt mindre, enkle å flytte rundt på, og ikke minst superpraktiske når det kommer til overnatting. Du kan se et utvalg her. Det finnes mange varianter å velge mellom.

Garderobeløsninger som inspirerer
Hvor ofte har du ikke stått og stirret på klærne du har i skapet? Ingenting passer sammen slik du hadde tenkt det, og du har rett og slett gått litt tom for inspirasjon. Om du har plass, så er det superfint å henge opp skjorter, bluser, skjørt og kjoler på et åpent stativ. Kjøp noen enkle skohyller som du setter under med alle skoene dine på. Slik får du god oversikt over hva du har, og du kan allerede se hvilke alternativer som kan passe sammen. Det ser både fint og stilfullt ut.

Plass til lekser og vennebesøk
For ungdommen og studenten, så er ikke soverommet bare et rom for å sove. Det er et rom hvor man ønsker å invitere hjem venner eller en kjæreste, og da er det viktig at det rom for det. En liten sofakrok kan skape hyggelige filmkvelder. Men man må også tenke at det må være plass til å gjøre lekser og studere. Finn et enkelt skrivebord, eller et vanlig bord (det er ofte billigere), med en god stol til, og vips så har man en arbeidsplass. Sett opp skolebøkene langs bordkanten mot veggen for et mer trendy uttrykk.

Skap stemningen i rommet selv
Trender er inspirerende, men ikke et must. Bruk heller trendene til å komme opp med nye ideer som du mikser med din personlige stil. Er ikke trendfargen sennepsgul din farge, så dropper du den. Bruk heller farger og materialer som du føler deg komfortabel med. Dette er ditt fristed.