Kulor.no

Tid for å fornye husets farge

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Har dere hatt den samme gamle fargen på huset i flere tiår? Da er det kanskje på tide å fornye husets farge litt. Noen farger er moderne og i tiden, og populariteten varierer med tiden. Andre farger kan sier å være “evigunge”, og de går aldri av moten. Hva det er som avgjør hvilke farger vi velger til våre hus, varierer. Hvilken farge representerer deg og ditt hus?

Spreke og lekne fargespill
Du har hørt om den blå byen i Sortland? Her er alle husene malt i vakre blåtoner. Den blå byen startet som en kunstners idé og drøm, og ble virkeliggjort. Den blå byen har skapt mange debatter og tiltrekker seg nysgjerrige tilreisende. Farger har en tendens til å snakke til oss mennesker, på samme måte som musikk. Det setter i gang følelser og tanker i oss. Ville du bodd i en blå by?

Men det er ikke bare den blå byen i Sortland som leker seg med fargebruk. I Horten finnes det et meget spesielt og fargerikt hus, som nylig ble solgt. Her er gulvene i rosa nyanser, og hele opplevelsen av huset gir assosiasjoner til Pippi Langstrømpes hus. Et hus der fantasi får lov til å bli til virkelighet. Selvsagt har også dette huset fått debattene til å gå hett for seg, og mange nysgjerrige legger gjerne turen om Horten.

Burano, an island in the Venetian Lagoon

Farger lyser opp i mørketiden
Også langt nord, finner vi fargerike innslag. På Svalbard ligger husene på rekke og rad med sine sterke farger. Her er det ikke de sprekeste fargene som er representert, men fargene er sterke og gir et solid uttrykk. Det er jordnære farger med innslag av ild, og skal en komme seg gjennom så mange måneder med mørketid, så finnes det mye god kraft å hente i fargerike omgivelser. Enten du skal male ditt hus i nord eller sør, med skarpe, friske eller klassiske farger, så trenger du riktig utstyr for å gjennomføre prosjektet. Kjøp stillaser hos Bauhaus, så slipper du at fargeeventyret ditt ender med knekte ben på sykehuset.

Hvilken farge snakker din sak?
Det er neppe tilfeldig at vi finner så mye fargerike hus nordover i landet vårt. Det er vitenskapelig bevist at farger påvirker oss, og at fargebruken kan bidra til å skape positive og ønskede effekter. Skarpe og ildfulle farger vil bidra til å gi energi, og det trenger en når solen aldri titter over horisonten på flere måneder. En sterk og jordnær farge vil kanskje også bidra til mer bakkekontakt, og det er ikke vanskelig å forestille seg at en ønsker å ha litt tyngde i bena sine når vinterstormene tar tak og vil løfte deg av sted. Hvilke farger er det som tiltaler deg, og hvor vågal vil du være? Lek gjerne med fargerike tanker, men ikke glem at den fargen du velger, sannsynligvis skal følge deg i noen tiår!

clean-retina-pro