Kulor.no

Så viktig er det med dagslys i huset

Belysning i hus er noe vi i Skandinavia stort sett bare forbinder med elektrisitet. Ikke så rart, for vi har mørke årstider der vi trenger den kunstige belysningen i store deler av døgnet. Kombinert med byggeskikker som legger vekt på det solide og isolerte, er det ikke livene våre akkurat en dagslysfest. Men det kan de bli!

Ikke la mørket råde

Rent medisinsk anbefales det at øyet mottar dagslys i minst 20 minutter daglig. Lyset er nemlig helt nødvendig for at en rekke viktige kjemiske prosesser i hjernen skal fungere. Dette henger blant annet sammen med kjente fenomener som mørketidsdepresjon. Alvorlig nedstemthet er i seg selv ingen spøk, men hele kroppen kan faktisk reagere negativt ved mangel på naturlig lys. Derfor bør du sette av litt ekstra tid til å se etter løsninger på nettopp det.

Bygg lyset inn i livet

Det finnes mange byggløsninger for den som vil ha mer lys inn i boligen, og de behøver ikke koste all verden. Kanskje ender du likevel med å slå på stortromma hvis du skulle vinne en god slump penger? Det kan skje raskere enn du tror, og å prøve ykken på et nettspill kan være verdt innsatsen og vel så det. Et smart trekk om du vil spille er å bruke bet365 bonuskode. Den kan øke vinnersjansene dine betraktelig ved at du får tilgang på bonusløsninger som du ikke ville funnet ellers!

Spør proffene

Så var det de ulike lysløsningene da. Det hele avhenger selvfølgelig av hva slags hjem du har, men de fleste vil kunne gjøre et av de enkleste grepene, nemlig utvide eksisterende eller lage ny vindusåpning. Det er noe en fagmann enkelt kan gi deg råd om, og utføre, og det er ikke nødvendig vis spesielt omfattende. Kanskje har du en blind vegg som ville endret hele boligen ved å i stedet bli en lysåpning?

Tenk gjerne himmel

Lyset behøver selvfølgelig ikke bare komme fra siden. Hvorfor ikke ta det direkte inn fra himmelen? Da er du også fri fra naboens trær og busker, som ellers kan skygge. Å bygge inn en ark i taket, eller simpelt hen sette inn smarte, men enkle takvinduer, kan være akkurat det både du og boligen din trenger. Bli lys!

clean-retina-pro