Kulor.no

Nyttig informasjon når du skal kjøpe printer

For forbrukere og mindre virksomheter er det i praksis to typer printere som gjelder; laserskrivere og blekkskrivere. Nedenfor gir vi en kort beskrivelse av de to printertypene og deres fordeler og bakdeler.

Laserskriver – god på hastighet og lav pris på utskriftene

Skal du skrive ut store mengder dokumenter, er laserskriveren det opplagte valget. Prisen per utskrift er vesentlig lavere enn kostnaden for en utskrift på en blekkskriver, selv om de også har blitt billigere i det siste.

Dessuten er hastigheten en del høyere på laserskriverne.

Laserskriverne har også en annen fordel for dem som bare skriver ut dokumenter. Nemlig fordelen ved at du kan kjøpe en sort/hvitt skriver. Kostnaden for en sort/hvitt utskrift på en laserskriver er vesentlig lavere enn for en fargeskriver.

Har du sett deg litt lei av de sedvanlige butikkene innen elektronikk, kan du sjekke ut en ny utfordrer – besøk www.lyreco.com.

Blekkskriver – overlegen til bildeutskrifter og billig i innkjøp

Skriver du ut mange bilder på skriveren, er blekkskriveren helt overlegen. Kvaliteten på bildeutskrifter er vesentlig høyere enn det en laserskriver kan få til. Blekkskrivere som er optimalisert for fotoutskrifter kan lage utskrifter på linje med bildene du får i fotobutikken.

Bare vær klar over at disse blekkskriverne bruker seks farger og for å få full kvalitet på bildeutskriften kreves det at man bruker spesialpapir. Prisen for hver utskrift blir dermed høy.

Når du står i butikken og skal kjøpe printeren, er det faktisk litt hyggeligere pris på blekkskriverne. Det er ikke uvanlig å se dem priset ned til under 500 kroner.

Blekkskrivere selges ofte som multifunksjons skrivere. Det vil si at de kan både skrive ut dokumenter, virke som kopimaskiner og dessuten foreta innskanninger. Disse ekstrafunksjonene har som regel svært liten tilleggspris.

Printeren til hjemmekontoret skal ikke forstyrre dem som sover

Har du hjemmekontor skal du også ta med printerens støy i betraktningen. For du skal ha muligheten til å skrive ut dokumenter, også mens resten av familien godt under dyna og sover. Den irriterende summingen fra bråkete skrivere, kan nemlig lett vekke noen. Selv ikke verdens beste madrasser kan endre på det… (Apropos gode madrasser, se hva Bedre Nætter kan tilby – besøk nettbutikken her.)

Men snakket om dyner og madrasser var en total avsporing – vi lar senger og dens like være, og går i stedet tilbake til skrivere.

Dette skal du tenke på når kjøper printer

  • Hvor mange utskrifter skal du skrive ut (kostnaden per utskrift varierer mellom teknologiene)
  • Hva skal du skrive ut (printere med blekk er gode til bilder, mens laserskrivere er gode på tekst)
  • Har innkjøpsprisen noen betydning (Blekkskriverne kan fås for bare noen få hundrelapper)