Kulor.no

Vakre kjoler i kunsthistorien

Om ikke kunsten skal vise realistiske trekk fra hverdag, krig og elendighet, slik som i noen av verdenshistoriens mange stilretninger, så kan den vise den aller vakreste estetikk. Noen mener sågar dette er det eneste og rette uttrykket for kunst, i en studieretninger som inneholder enormt mange ulike former og uttrykk.

Så i stedet for å tenke på tragedie og elendighet, la oss se på vakre kjoler i kunsthistorien. Kjoler som bæres av like vakre kvinner, med estetiske former og fasonger som viser det kvinnelige kjønnet den oppmerksomheten det fortjener.

Slike kjoler for slanke og fyldige dame forteller oss om hvor ulike kvinner er, men også hvor flotte de er.

1. Whistlers mother

Portretter er malt av James McNeill i 1871 og viser hans mor i en svart tyllkjole. hans verk var inspirert av moral og følelser.

2. Mona Lisa

Man kommer ikke utenom da Vincis Mona Lisa og kjoler for dame. Kvinnen bærer en flott kjole med dyp utringing og luftige skuldre.

3. Woman with parasol

Dette portrettet er skapt av Claude Monet i 1875. Maleriet viser en vakker kvinne i sommerkjole med en parasoll mot sola. Iført en strikket genser og slør danser hun i engen under en himmel blandet av myke skyer.

4. Madame X

John Sergant Singer malte impresjonistiske verk av selvsikre kvinner i kjoler. Bildet ble sett på som kontroversielt for tidsepoken, da kritikerne antydet at kvinnen på maleriet spilte på sine sensuelle sider.

5. Krystallkulen

Kvinne med krystallkule er et visjonært maleri av William Waterhouse fra 1902. Den røde kjolen passer utmerket og ser helt nydelig ut på den unge kvinnen. Han var inspirert av renessanse, spesielt fra den italienske.

6. Kvinne med vifte

Gustav Klimt kjennetegnes for sine art-nouveau malerier inspirert fra japansk og symbolistisk stil. Med maleriet av kvinne med vifte ser man et portrett av dame i en fargerik kjole som passer godt til ulike anledninger.