Kulor.no

Hvordan fjerne malingsflekker på klær og sengetøy

Det er ingen kunst å få malingsflekker på klærne eller sengetøyet ditt. Det er verre å få de fjernet. Du må handle raskt slik at du unngår at klær eller sengetøy blir permanent skadet. Bruk ordentlige husholdningskjemikalier og forbered deg på å kanskje måtte improvisere litt også. Uansett hvilken metode du bruker for å få fjernet malingsflekkene, er det helt essensielt at du følger dette rådet. Vi skal i denne artikkelen forklare deg litt mer i dybden hvordan du får fjernet malingsflekker fra både hvitt og svart sengetøy og klær.

Metoder for å fjerne malingsflekker på tekstiler

Det er enkelt å fjerne malingsflekker på sengetøy og klær hvis du bruker de rette kjemikaliene. De fleste av oss har allerede dette i hjemmet sitt. Det kan være både matvarer slik som eddik og salt, terpentin og aceton og dessuten klor. Den beste komposisjonen avhenger av situasjonen. Bensin er en av de aller beste tynnerne som du kan bruke til å fjerne flekkene siden den er oljebasert. Bruk kun raffinert bensin, slik som brukes til Zippo-lightere. Dette er også billig og du får dem i små pakker.

Gjør som følger:

1. Fukt en bomullsdott med bensin og smør det på malingsflekkene.

2. La bomullen ligge på flekkene i 20-30 minutter.

3. Skrubb malingen forsiktig av ved å gjøre sirkulære bevegelser ute fra kanten på flekkene og inn mot midten.

4. Vask deretter av stoffet med varmt vann og såpe.

5. Dersom flekkene ikke forsvinner den første gangen, gjentar du hele prosedyren. Du kan også alternativt prøve med parafin hvis flekkene stadig ikke går vekk.

Ettersom bensin har kort fordampningstid, er det viktig at du utfører denne prosedyren i et godt ventilert rom eller utendørs. Bensin kan forårsake kvalme og svimmelhet og bør unngås å innåndes så godt det lar seg gjøre. Bruk gjerne et munnbind når du arbeider med bensin.

Deilig sengetøy fra BGA Fotobutikk

Hvis det er helt umulig å få fjernet flekkene, kan vi fortelle deg at BGA Fotobutikk tilbyr et omfattende sortiment av deilig sengetøy i vakre farger til rimelige priser. Stilutvalget er nesten uendelig. Her finner du massevis av trendy mønstre eller du kan gå for en mer klassisk stil. Hvilken smak har du? Her vil du garantert finne noe som passer din egen smak. Du kan også velge mellom massevis av ulike materialer. Pynt opp soverommet ditt med stilig sengetøy fra BGA Fotobutikk!

Bland sammen salt og eddik for effektiv flekkfjerning

Hvis du lager en miks av salt og eddik er dette også en effektiv måte å fjerne malingsflekker på. Ethvert kjøkken har vel dette på plass. Bruk helst bordeddik som er 9 % konsentrert og vanlig bordsalt.