Kulor.no

Slik skaper du utrolige fargekombinasjoner

Det eksisterer mange vidunderlige farger, så hvorfor skal du forholde seg til kun svart, hvit og grå? Ikke misforstå, disse er enkle, trendy farger, men det er aldri galt å prøve noe nytt. Hva med en kombinasjon mellom to sekundærfarger som for eksempel oransje og lilla, eller flere nyanser innen fargenaboer, som kanskje blå og grønn? Hvis du trodde at det var mange fargevalg burde du sjekke ut alle de utrolige fargekombinasjonene i verden.

1. Lær deg grunnleggende fargeteori

Har du lyst til å bli mer teknisk når det gjelder fargekombinasjoner, vil det å lære grunnleggende fargeteori være en smart ting å gjøre. Å vite hvilke som er primære, sekundære og tertiære, er minstekravet for å forstå dette. Med denne kunnskapen kan du enklere forstå ting som fargeforhold og hva slags emosjonell respons en spesifikk farge vil gi deg. En side som denne her er en fin ressurs for å lære grunnleggende fargeteori, og forklarer det essensielle ved det.

2. Har god nok råd

Ingenting vil stoppe deg fra å bli inspirert, planlegge og ha det morsomt med farger og kombinasjoner, men noe som absolutt vil, er dårlig råd. Å støte på en slik vegg er alt annet enn motiverende, og derfor finnes det en liste over rimelig forbrukslån. Dette kan hjelpe deg med å fortsette å pusse opp drømmehuset ditt.

3. Finn inspirasjon i naturen

Naturen kan sies å være noe av det mest grunnleggende på planeten vår. Gjennom flere milliarder av år har den utviklet seg, men fargene som kommer fram har aldri vært helt uten grunn. Farger symboliserer, og assosieres med ulike skapelser i naturen, som blomster, dyr og insekter. Gjør det til en lek, gå ut, og prøv å ta flest mulig bilder innen en time. Deretter omorganisere bildene etter farger, og skap spennende ideer. Nydelige kombinasjoner er ikke vanskelig å komme over, så finn fram et kamera og begynn å ta bilder av inspirasjoner i naturen!

4. Få tips fra mestrene

Det å kunne velge farger som passer fint sammen er noe som kan trenes opp, men det er hos mestrene du kan ta kombinasjonene opp til et nytt nivå. Folk som interiørarkitekter, frisører og kunstnere har verk som er tankefulle når det gjelder farger, fordi disse vet hvilken som framhever hva, og hvilken som vil skape en bestemt følelse. En mørkere blå vil assosieres med natt og kulde, mens en frisk gul bringer fram sommer og varme. Poenget er at slike personer, med en sterk bakgrunn innen yrket deres, vet hva de snakker om, og det er ikke dumt å se på hvilken fargekombinasjoner de velger. I tillegg ser de alltid på helheten i håndverket deres, noe som også gjelder når det snakkes om hus.

clean-retina-pro