Kulor.no

Hva symboliserer fargene i huset ditt?

Hva folk synes om forskjellige farger bunner selvfølgelig mye i smak og behag. Noen elsker gult, mens andre synes det skjærer i øynene. Noen elsker å sitte i sorte rom og synes det er det fineste og roligste som finnes, mens for andre blir disse rommene tunge og triste. Hvilke følelser en farge kan fremkalle i en person er utrolig individuelt, og til tross for at vår bevisste, personlige preferanse selvfølgelig har stor betydning, ligger det også noe psykologi bak det. Farger kan nemlig ubevisst påvirke hvordan vi har det og hvordan vi handler. Så, før du bestemmer deg for å male hele stua i en bestemt farge, burde du være helt sikker på at du vet hva den fargen kan frembringe i folk.

 

Det fyrrige røde

Rød er en farge som gjerne blir brukt i sammenheng med underholdning og sport, og dette skyldes at den kan være utrolig stimulerende. Denne fargen tiltrekker seg oppmerksomhet med en gang, og kan frembringe en følelse av engasjement og uro i mennesker. I røde rom blir folk gjerne lidenskapelige og energiske, så dette er nok en farge som passer bedre i soverommet enn i stua.

 

Det harmoniske grønne

Grønt er en farge som er assosiert med vekst, ro, balanse og stabilitet. I et grønt rom er det enkelt å lade opp, fordi det er en farge som får oss mennesker til å slappe av, reflektere og fornye oss selv. Dette er en farge du med fordel kan bruke på hjemmekontoret, da den garantert vil gi deg arbeidsro og inspirasjon i løpet av dagen.

 

Det rolige blå

Fargen blå inspirer til følelser av  tillit og lojalitet. I blå rom kan mennesker oppleve at stress reduseres og at ting som før var uoverskuelige blir plutselig lette. Blått assosieres med selvsikkerhet og indre ro, i tillegg til at det også kan skape en ansvarsfølelse. Dermed kan dette være en perfekt farge til stua, som er et rom hvor man både gjerne vil slappe av, men hvor man også av og til kan ha dype samtaler med venner og familie. Den blå fargen vil understøtte disse, og inspirere til tillit og åpenhet.

 

Gå i gang med oppussingen i dag

Har du nå, etter å ha lest denne artikkelen, innsett at fargene i huset ditt sender helt feil signaler? Heldigvis er fargevalg veldig lett å gjøre noe med, så om du skynder deg av sted og kjøper litt maling, kan du fikse det i en fei. Dersom du ikke har pengene som kreves for å male stua på nytt akkurat nå, kan du søke om et forbrukslån hos nanofinans.no. De sender søknaden din videre til 13 forskjellige låneutbydere, som gjør at du kan sammenligne tilbudene og velge det beste for deg. Forbrukslånene har en nominell rente på mellom 6,39% og opp til 21,95%, og en effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel låner 150.000 kroner med en løpetid på 10 år og en effektiv rente på 13,2 %, blir kostnadene på lånet 112.573 kroner. Totalt blir det dermed 262.573 kroner.

clean-retina-pro