Kulor.no

I år er det de mørke fargene som gjelder

Hva blir interiør- og fargetrenden fremover? Det har vært mye grått og hvitt til nå. Trenden går mot mørkere paletter, mer tekstiler og frodigere former. De mørke fargene og særlig brunt er supertrendy, hvor fargeskalaen går i jord, luft, vann og ild. Nå ønskes naturen og det naturlige inn i hjemmet. Vi skal her beskrive litt mer om disse trendene.

Fargepaletten hentet fra naturen og de fire elementene
Brunt blir den viktigste fargetrenden fremover. Hvorfor det? Vi ønsker naturen og det naturlige inn i hjemmene. Brunt er ikke en ny farge i den norske kulturen. Brunt har nå kommet tilbake fornyet og i et spenn av fargenyanser. Den ønsker å fornye sitt image fra å bare være kjedelig og nøytral. Den er i selskap med andre flotte sofistikerte farger. Ved å bruke brunt og spesielt de rødbrune nyansene myker de opp uttrykket. Vi gjør det lunere og koseligere, med nye farger og materialmiks.

Trendy farger som matcher mørke farger
Blått matcher godt mørke farger, blant annet petroleum og denim. Blått har også vært veldig populært tidligere. Brune toner og blånyanser er sammen flotte trendfarger. Er du litt usikker på fargevalg, da er blått, brunt eller grønt gode valg for å freshe opp hjemmet. Mørke toner på soverommet skaper en rolig og avslappende stemning. Dette er farger som gjør folk rolige og mer avslappet. Dette er farger som fremhever fargene rundt seg, og som vi stor sett responderer positivt på.

Interiørtrend med gjenbruk, kvalitet, dekor og gamle tradisjoner
En av interiørtrendene er å få hjemmet varm og koselig for å få en mer intim atmosfære. Det blir brukt støvete og varme jordtoner som terrakotta, ferskenrosa, sennepsgul og grønt. Blått kan også bli brukt, i tillegg til noen innslag av friske farger som rødt. Botaniske mønstre og geometriske former fra naturen er effekter som kan flettes inn. Du kan også sjekke ut Utvalget av odds hos Unibet. Ellers er materialet ull slitesterkt og varmt, og blir brukt på møbler og tekstiler. Holdbarhet og kvalitet er viktig og gjenbruk. Gode gamle tradisjoner og dekor som kommer fra kulturarven vår.

Tips om hvordan velge riktig farge
Hvordan velge riktig trend farge? Det er viktig å vite hvordan rommet skal brukes. Hva ønsker du å oppnå med å endre farge? Hvis du har funnet svar på hvordan du ønsker det, da er det lettere å velge riktig farge. Noen farger er energiske mens andre er beroligende. For å være sikker på at du får det resultatet du ønsker, kan det være lurt å følge noen gode råd. Hva skal fargen passe sammen med? Det er god idé å få tak i fargeprøver og prøve deg frem, slik at du kan bli inspirert. Test fargen i rommet!

Slik påvirker trendfargene deg
Blått er evighetens farge. Den symboliserer avspenning og ro. Et blått rom demper blodtrykk og gir deg ro. Grønt er trygghetens farge. Den symboliserer ro og velvære. Gult er gledens farge. Den symboliserer lykke og varme, og assosieres med sol og sommer. Et gult rom øker kroppens varme og stimulans. Rødt er lidenskapens farge. Den symboliserer energi. Hvit farge gir fred og ro. Den symboliserer renhet og harmoni. Sort blir ofte benyttet som kontrast farge i et interiør. Primærfargene er fargene gult, magentarødt og cyanblå. Blander du disse fargene med sort og hvitt kan du lage den fargen du ønsker.

De viktigste fargetrendene i år
Av de mørke fargene er brunt den desidert mest trendy fargen i år. Den får du i alle nyanser og er fin sammen med sofistikerte farger. Fargeskalaen går i jord, luft, vann og ild. Nå kommer naturen og det naturlige hjem til deg som interiør- og fargetrender.

clean-retina-pro