Kulor.no

Gjør det flott til påske!

Det er påsketid, og sesong for å pynte både inne og ute. Påske skal feires til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse. Hva forbinder folket egentlig påsken med? De tenker på påskeegg, påskeliljer, påskekrim, sol og ski – og ikke alt for mye på det kristne budskap. Her får du gode tips til hvordan du gjør det flott til påske!

Påskesymboler vi pynter med

De viktigste symbolene vi pynter med er påskeegget og påskekyllingene. Viktig tradisjon er å fylle påskeegget med godterier og dekorere egg. Hvorfor ble de symboler på påske? Egget og kyllingen symboliserer dette spirende livet. Kyllingen som hakker seg ut av skallet sitt brukes også som symbol på Jesus som stod opp fra graven. Påskekyllinger er det mest vi i Norden som bruker. Påskeharen og kaninen er mer brukt i Sør-Europa og i USA.

Gult – påskens viktigste farge

Påskens viktigste farge er gult – men lilla, hvitt og grønt hører også med. Gult er solens farge og symboliserer varme og lys. Det ble feiret solfest rundt påsketider lenge før vi begynte å feire Jesu død og oppstandelse. Alt dette symboliseres med gule påskekyllinger og gule blomster som påskeliljer og tulipaner. En sier farvel til vinteren med gule påskeblomster, og våren ønskes velkommen. Vi pynter med gule lys, duker og servietter, og gule appelsiner er med i påskesekken.

Lilla, hvitt og grønt – andre viktige påskefarger

Viste du at påsken består av flere farger enn gul? Grønt er en av fargene til påske, og symboliserer vekst og liv. Hvit er festfargen for kirken, og brukes på første påskedag. Den symboliserer nettopp renhet, glede og det hellige. Lilla symboliserer både bot og troens frukter, og brukes under fasten forut for påsken, skjærtorsdag og langfredag. Trenger du litt ekstra penger i påsken? Et besøk hos bonus-kode-no.com kan bli lønnsomt.

Pynt med lettvint og hyggelig fra naturen

Skal du gjøre det lettvint og hyggelig til påske, grønne spirende kvister gir flott stemning. Plukk inn kvister og sett dem i varmt vann, slik får du dem til å spire raskere. Lubne, myke gåsunger spretter også ut i vårsolen, og er koselig å ta inn. Det å sette noen fine grener i en stor vase er fint, og heng på selvmalte påskeegg og påskekyllinger, og slik får du flott påskestemning.

Hjemmelaget påske med masse gode ideer

Mangler du de gode oppskriftene på mat til påske, påskepynt, påskegodteri og kaker for å lage en flott påske? Du kan kjøpe bøker om temaet hjemmelaget påske. På Internett finner du også mange gode ideer. Her har de samlet en mengde flotte oppskrifter, ideer og inspirasjon, slik at du kan få et flott pynta hus til påske, starte påskens fineste strikkeoppskrift eller sette i gang med barna med kreative og morsomme aktiviteter.

Gjør deg klar til påskefeiring

Påskeferie gleder vi oss alle til. Påsken er en flott tid! Noen skal på hytta, og andre skal ha hjemmepåske. Like fullt ønsker vi oss alle en flott påske. Vi pynter med fargerik og tradisjonsrik påskepynt som eksempel påskeliljer, påskekyllinger og påskeegg. Vi dyrker tradisjoner som det å spise lam, lese krimserier og spise appelsin på tur. God Påske!

clean-retina-pro