Kulor.no

Frisk opp et gammelt betonggulv

Gamle betonggulv kan bli både fine og moderne med ny maling. Skal du male et betonggulv, må du først slipe gulvet og fjerne ujevnheter. Da får du det fineste resultatet. Selvsagt har ikke alle tilgang til maskiner for betongsliping. Men da kan du heldigvis låne det du trenger hos akutt maskinutleie.

Fordelen med å låne

Maskiner som du bruker ofte, er det greit å ha selv, men maskiner som du sjelden trenger, er det bedre å leie. De fleste har ikke bruk for betongsliping i hverdagen, så når du skal slipe betonggulvet, er akutt maskinutleie stedet for deg. Her finner du det perfekte verktøyet til jobben. Og hvis du er usikker på hvilken maskin du bør bruke til jobben, kan akutt maskinutleie også gi deg tips og råd om dette.

Alt du trenger til oppussing

Er du entreprenør, og trenger ekstrautstyr til en jobb, er det også lurt å leie i stedet for å kjøpe. Bare søk og finn utstyret du trenger hos akutt maskinutleie, slik at jobben blir gjort raskt og rimelig. Leie av utstyr kan spare både deg og kunden for penger, fordi du ikke trenger å tjene penger til å nedbetale dyrt utstyr du har kjøpt. Det er spesielt lurt å leie når du skal gjøre en jobb du sjelden gjør. Jo sjeldnere du trenger et verktøy, desto dyrere blir det å kjøpe det selv og bare ha det stående.

Betonggulv i glade farger

Når betonggulvet er slipt, får du en glatt og jevn overflate, og denne kan du male i akkurat den fargen du ønsker. Grått betonggulv kan være kjedelig, så hva med å velge en knallfarge som frisker opp rommet? Mulighetene er mange, og du kan velge farger som gjør hverdagen gladere. Betongsliping passer fint hvis du vil utnytte plassen i en kjeller, og innrede trivelige rom der. Mange gamle hus har store kjellere, og ofte er det ikke lenger behov for kjelleren som lagerplass. Da er det fint å innrede en kjellerstue eller et ungdomsrom der nede. Vaskerommet kan også fint plasseres i kjelleren, eller hva med et nytt bad? Gamle hus gir deg mange muligheter. Du kan selvsagt også male betonggulvet i garasjen eller på uteplassen, for å skape en varmere stemning.

Slik maler du betonggulv

Før betonggulvet skal males, må det slipes og rengjøres. Bruk gjerne gulvrens for å fjerne fettstoffer og oljer. Hvis gulvet har vært malt tidligere, holder det med to strøk, men betonggulv som aldri har vært malt trenger tre strøk. Mal ved veggene og listene først, og bruk pensel der. Midt på gulvet kan du bruke rulle til å male. Hvis betonggulvet du maler kan bli utsatt for vann og kjemikalier, som i et vaskerom en garasje eller et verksted, trenger du spesialmaling som er ekstra slitesterk.

clean-retina-pro