Kulor.no

Velg farger etter rommenes størrelse

Farge har mye og si for trivselen i et hjem. Fargene bør passe hvert av rommenes formål, og passe til personene som skal oppholde seg i dem. Trender i interiørmagasin kan gi oss mange gode idéer og hjelpe oss med å finne en fin helhet mellom farger, møbler og størrelse på rommene. Man kan gå flere veier for å finne rett farge til hvert rom, og man bør ikke velge fargene helt på impuls.

Tenk over om fargene vil gjøre rommet større eller mindre. Av og til kan det være fint og velge en farge som gjør at rommet virker litt mindre i størrelse, hvis det er et rom som skal være koselig og varmt, som for eksempel soverommet eller en stue med peis i kroken. Mørke farger gjør at rommene virker mindre, mens lysere farger gjør at rommene ser større ut enn de egentlig er.

En annen ting man kan tenke over i denne sammenheng, er at hvis det er et rom med mange bilder på veggene, er det lurt å velge en farge som er nøytral. På denne måten virker det hele mer oversiktlig, og bildene blir ikke forstyrret av en sterk farge i bakgrunnen. Hvis rommet har mange møbler, kan det og virke litt rotete med for eksempel burgunder eller andre mørke farger. Det er derimot et par unntak. Mørk, metallisk grå er en dypere farge som ikke gir den samme effekten som andre mørke farger som for eksempel en mørkere nyanse av blå eller mørk rød.

I år er det mange som går for trenden med svarte soverom, og det kan ved første øyekast virke veldig dramatisk og tungt, men det ser faktisk veldig stilig ut, synes mange. Et lite triks er å la én vegg ha en annen farge for å dempe effekten litt. Svart og rødt kan være en sensuell kombinasjon til soverommet. Før man setter i gang med maling av en eller flere rom i huset, bør man sikre alle møblene og sette opp et budsjett. Hvis man går for en total oppussing er det lurt å se på forbrukslån som tilbys for slike formål. Hos tilbyderen centum.no kan man finne tilbud som passer ditt budsjett.

Kjøkken ditt er gjerne et rom man ønsker skal se romslige ut, for det er allerede en del av huset med mye utstyr, og derfor er det ikke alltid lett å la kjøkkenet se ryddig og stort ut. En lys farge på kjøkkenet er derfor bra og velge hvis man vil forsterke følelsen av romslighet og plass. Et stilfullt valg av farge for kjøkkenet er hvitt, offwhite eller lys grå. Slik virker det ryddigere og mer oversiktlig. Rom som ser ryddige og store ut trenger ikke å bety at de skal være kalde og uten personlig preg. Med lyse vegger og lyse møbler kan man ha gardiner med varme farger og fine mønstre. Det gir også mer plass til blomster og andre dekorasjoner til vinduskarmer og bord. Til sist er det aller viktigste at [i]du[/i] liker fargene du velger!

clean-retina-pro