Kulor.no

Tid for oppussing? Gjør samtidig hjemmet ditt smartere!

Trenger boligen din en oppfriskning med noen malingsstrøk eller full oppussing? Da bør du samtidig benytte sjansen til å gjøre hjemmet ditt smartere! Men dette betyr mer enn å bare bytte til noen smarte strømplugger før du kan skryte til naboene dine av smart-hjemmet ditt. Men hva er egentlig et Smart-hjem? Dette skal vi se litt nærmere på og samtidig gi deg noen gode tips til hvordan du kan spare mye penger på lys og oppvarming ved hjelp av nye elektroniske smarte løsninger.

Ikke bare smartere hus – også energi- og kostnadsbesparende

Veggene er malt i nye friske smarte farger og huset har fått seg et skikkelig løft, både verdimessig og utseendemessig. Nå er det på tide å se på hva du kan gjøre for å gjøre boligen din enda smartere og miljøvennlig.

Hvis du befinner deg noe i overkant av gjennomsnittet for interesser hva gjelder elektronikk og datastyrte duppedingser – ja, da kan det å få dilla på ditt eget Smarthus være en god unnskyldning for å investere i enda flere elektroniske leker for voksne barn.

Men, dette handler på ingen måte kun om lek og moro med alskens teknologiske nyvinninger. Det handler faktisk også om å spare en betydelig mengde penger hver eneste måned. Tenk over hvor stor andel av de månedlige utgiftene dine som går med til strøm og oppvarming av boligen din.

Hvis du installerer diverse sensorer og automatiserer forskjellige daglige elektroniske rutiner, kan du for eksempel få ovner og lys til å slå seg av automatisk når det ikke er noen som bruker rommene.

I tillegg kan temperaturen automatisk nedjusteres når det ikke er behov for å bruke mer energi. Dette er altså også med på å hjelpe miljøet rundt oss ved å holde energiforbruket nede på et minimusnivå.

Begrens lysbruken på en smart måte

Når det gjelder belysningen, er det også her mye penger og energi å spare. Sett for eksempel opp scener som gjør at belysning og lyd får det til å virke som du er i boligen når du ikke er hjemme for å redusere sjansen for innbrudd, osv.

I løpet av de siste årene er det takket være store teknologiske fremskritt på denne fronten, blitt både enklere og ikke minst billigere å gjøre boligen din smartere. Det sagt, med det store utvalget av elektroniske energibesparende innretninger av ymse slag, kan det være vanskelig å velge de beste produktene som finnes på markedet.

Sett opp en smart plan

Ikke alle disse smarte duppedittene er like smarte, når alt kommer til alt. Det hele kommer også an på hvor mye du vil satse på diverse løsninger. Er det nok med at du kan slå på eller av ovnene i huset med en app, eller vil du installere enheter som gjør at huset mer eller mindre er sentralstyrt? Det hele er opp til deg og hva du føler du har behov for.

Men det er uansett ingen tvil om at du vil spare både penger og miljøet ved å benytte deg av noen av de gode løsningene som finnes der ute i dag for å få et smartere hjem. Og kanskje Google Home Mini eller en Apple TV med favorittfilmen din står klar i tillegg til en varm kopp kaffe når du låser opp døren etter en lang dag på jobben?

Tenk smart!

clean-retina-pro