Kulor.no

Spisebordet – hjemmets viktigste møbel?

En klarer seg ikke uten mat, og vil en spise som folk trenger man selvsagt et spisebord der det er plass til sultne mennesker, og folk som bare vil snakke om noe.

For spisebordet tjener mange funksjoner.

Joda, det egner seg spesielt godt til å spise på. Men dette er likevel bare en av flere funksjoner et spisebord har. Viktigere er nok alle relasjonene vi pleier over maten.

Spisebord – mer enn bare mat

Et spisebord kan være så mye, og glem ikke at et annet ord for dette produktet er «kjøkkenbord». Vel og merke dersom spisebordet står på kjøkkenet da. For et spisebord som ikke står på kjøkkenet kan ikke kalles kjøkkenbord. Men et kjøkkenbord som står i spisestuen, kan det.

Kjøkkenbord har tradisjonelt sett vært mindre og enklere bord. Og om du vokste opp på 60-, 70- eller 80-tallet husker du kanskje respatex. Et praktisk, men ikke høyt elsket, billigmateriale i en tid der det ennå ikke fantes svenske møbelkjeder.

I dag er disse tradisjonelle norske kjøkkenbordene samleobjekter for hipstere.

Spisebord er gjerne mer forseggjorte bord som ble plassert i spisestuen.

Spisestue eller åpen løsning

Tidligere var gjerne spisestuen et eget rom – kanskje den som ble kalt «finstuen». Og dermed mister spisebordet litt av sin dagligdagse sosial funksjon for dem som bor i huset. Men i dag er det vanligere med åpne planløsninger, og det betyr at mange hjem ikke engang har egne kjøkkenbord, bare et stort og flott spisebord som brukes til alle hjemmets måltider.

Samt til å sitte rundt dersom en vil være sosial.

I dag finner du også mange flere spisebord enn tidligere. Spisebord med et utseende og en formgivning som gjør at du får lyst til å bruke det mer. Du finner spisebord i alle fasonger og teksturer, og en nettbutikk som UnoLiving har et spesielt godt utvalg av representativ møbeldesign på dette området.

Følg linken her. For å finne ut mer om hvilke spisebord du har å velge fra. På UnoLiving finnes godt over 400 forskjellige spisebord.

Spis, snakk og vær glad

Dersom du har et for lite spisebord, eller om du har et spisebord som ikke lenger passer inn, eller som du føler er blitt utdatert – da skal du vurdere å kjøpe nytt. Tenk på hvor mange koselige situasjoner som foregår nettopp på spisebordet. Alt fra de dagligdagse frokostene og middagene, til større kosestunder om helgene, og rene festligheter på spesielle helligdager.

Spisebordet er stedet der familien treffes for å dele maten en har klart å finne den dagen, i form av lønn for utført arbeid. Og ikke bare kan man spise maten i siviliserte former på spisebordet, men en får også mulighet til å fortelle «hvordan dagen var».

Hadde det ikke vært for spisebordet ville nok familiene vært mindre informert om hverandres gjøremål, og det er jo nettopp dette vi ser mer og mer. Ikke minst fordi færre og færre faktisk samles for å spise på samme tid.

Ikke gjør samme feilen, men sørg for at du har et godt spisebord i episenteret av hjemmet ditt.

clean-retina-pro