Kulor.no

Originale fargevalg på soverommet

Du kan forandre et rom fullstendig bare ved å male det i en annen farge. Folk flest er konservative, og holder seg helst til det som er vanlig. Men hva med noen radikale fargeforandringer? For eksempel på soverommet?

Alle har vi hørt at det lønner seg å ha «rolige», kalde farger på soverommet. Ikke nødvendigvis mørkere toner, men mer tradisjonelle, kalde farger som blå, sjatteringer av grått, etc. Kalde farger virker, i teorien, beroligende på oss. Og derfor skal det være lettere å sove dersom soverommet har kalde, rolige, diskrete farger.

Men det finnes jo mange soverom i andre farger, og spesielt de mer eksklusive boligene bærer preg av mer mot interiørmessig sett.

Noen tar altså skrittet fullt ut og forsøker seg med varmere farger på soverommet. Tross alt er ikke soverommet skapt utelukkende for søvn.

Varme farger er stimulerende

Ikke tenk på at du trenger å male hele soverommet i en, eneste farge. Dette er en gammel tanke som de fleste interiørarkitekter fnyser av i dag. Tvert imot er det inn å ha enkelte vegger med kontrasterende farger, og da skjønner en jo med en gang at en lettere kan bruke varmere fargevalg også på et soverom.

Men hvilke farger?

Mange eksklusive hjem, med like eksklusive interiørarkitekter, velger kombinasjoner av oransje og svart. Og resultatet er ofte slående. Du kan for eksempel male en eller flere vegger i en varm og god oransjetone, og så få inn svarte elementer kanskje i form av hyller, rammer, svartmalte dørkarmer, eller liknende. Oransje og svart er en nydelig og eksklusiv kombinasjon.

Rødt soverom?

Rødt er kanskje en ekstrem farge i manges oppfatning, men tenk litt på hvor sterk den er. På en positiv måte, altså. Og glem for all del ikke at det finnes nærmest uendelig med sjatteringer av rødt.

I land som Kina er rødt tradisjonelt populært. Og det finnes mange eksempler på fantastisk flotte soverom der rødt er et hovedmotiv. Men, som alltid, glem ikke at du ikke trenger male hele rommet i samme farge, og at andre elementer også fungerer som farge-elementer. Puter, stoler, pledd, gardiner, etc.

Rødt, svart og hvitt kan kombineres på flotte måter. Og rødt fungerer også som en kontrast til rom som er mer preget av gult som hovedfarge.

Bonuskoder

Med bonuskoder kan du gjøre svært mange kupp på internett, for bonuskoder gir deg rabatter på forskjellige nettsider. Mange er begynt å samle på disse bonuskodene, og det er aldri for sent å begynne. Etter et par måneder kan det tenkes at du har samlet nok bonuskoder til at du lettere kan begynne med å male om soverommet.

De beste bonuskoder finner du på sider som dette. Sjekk gjerne denne linken for å se hvor mange bonuskoder som er kommet inn i dag. Og lykke til med de varme fargene på soverommet!

clean-retina-pro