Kulor.no

Oppussing

Oppussing kan være et utrolig stort prosjekt for mange, men heldigvis finnes det mye hjelp der ute, både i form av tips og råd på nettet, og i form av kvalifiserte håndverkere som kan ordne opp i det du ikke helt fikser selv. I Norge er vi veldig glad i å pusse opp, kanskje vi trenger litt ekstra oppspriting av hjemmet ettersom været har en tendens til å være litt hardt mot oss.

 

Men doing home improvement

Akkurat hvor stor en oppussingsjobb blir er avhengig av hvordan man planlegger. Dersom man har mange rom, eller et helt hus som trenger å settes i stand så har man i utgangspunktet to muligheter. Man kan gjøre seg ferdig med ett og ett rom, eller man kan prøve seg på å ta hele huset i en omgang. Det er nok lettere å bo i huset dersom man tar ett og ett rom, men dersom man har hele huset under oppussing samtidig kan an nok spare litt penger på byggevarer og håndverkere. Uansett er dette en vurdering man må ta før man starter opp, og det er viktig at man planlegger godt før man setter i gang med noe som helst.

En av de enkleste endringene man kan gjøre, som heller ikke tar voldsomt mye tid eller koster alt for mye penger er å male veggene. Noe tid tar det jo selvsagt, men så får man til gjengjeld også en stor endring uten å ha gjort noe strukturelt med rommet. Det kan enkelt og greit endre hele følelsen i rommet, og kan også hjelpe for å få rommet til å se større ut.

Å skifte eller behandle gulv er en annen metode for å få en stor endring uten å bruke at for mye penger og tid. Spesielt hvis man et gulvbelegg man ikke er så glad i så kan det gjøre underverker for resten av rommet å for eksempel få på en flott parkett. Parkett kan man legge på egenhånd, men det krever at man er nøye og forsiktig.

Ved større endringer er det alltid en god idé å konsultere med fagfolk. Det blir fort veldig dyrt om man gjør det feil først!

clean-retina-pro