Kulor.no

Nordmenn vil ha det koselig hjemme

“Hjem, det er der hjertet vårt er”. Dette sa kong Harald i den berømte talen sin i fjor høst, og han kunne ikke hatt mer rett. De fleste bytter adresse flere ganger i løpet av livet. Men uansett hvor hjemmet ditt er vil du at det skal føles som et hjem.

Det ligger i detaljene

Om et hjem er koselig eller ikke – om det virkelig føles som et ordentlig hjem – ligger ofte i detaljene. Ofte er du ikke så bevisst på det. Det er mer en følelse du får når du går inn i et rom. Detaljer som tente lys eller duften av røkelse er med på å skape en hyggelig stemning. Et rent gulv og et rom som er godt luftet gjør også sitt. Dette er noe av det viktigste, men langt fra det eneste.

Velg det riktige inventaret

De fleste av oss tilbringer mye tid i hjemmet. Derfor er det viktig at møblene stemmer. Matchende farger og estetisk plassering er bra, men det skal også kunne brukes. Spesielt i stuen har dette mye å si. Er sofaen myk og behagelig? Hva med stolene, føles det bra for ryggen? Hvordan er høyden på bordet i forhold til hvordan du sitter? Selvfølgelig skal det se pent ut også. Men det å kunne slappe av ordentlig i sitt eget hjem er en stor del av hyggen.

Hva har du råd til?

Man trenger ikke være rik for å gå til innkjøp av noen nye møbler, men det kan koste litt. Selv om møbler er en god investering kan det være fint å ha noen ekstra kroner igjen etterpå. Kanskje du har flaks og vinner en fin sum, så den sofaen du hadde mest lyst på kommer innenfor rekkevidde? Med Vår Mobilautomaten bonuskode 2017 starter du med et lite forsprang og øker oddsen din for å vinne. Det er også mye kos i å spille litt.

Veggene dine omringer deg

Hvilke farger eller mønstre som finnes på veggene dine setter virkelig tonen for hjemmet ditt. Du vil bli overrasket over hvor trangt og klaustrofobisk et rom kan føles med for mørke vegger, og hvor lyst og luftig det kan føles med lysere farger. Veggene er tross alt ganske store overflater og kan fort bli forstyrrende. Spesielt eldre tapeter fra 60- og 70-tallet med intrikate mønstre på kan være nok til å gjøre enhver svimmel. Noen speil kan også gjøre rommet større.

Hold det rent og ryddig

Det er vel ingen av oss som er glade i å gjøre rent. Det er et tiltak å finne frem støvsugeren. Og det er lett å skyve litt skitt under teppet istedenfor å dra frem moppen. Men som vi alle vet føles det mye bedre etterpå. Ta oppvasken med en gang du har spist, og vask toalettet så fort det blir skittent. Alt dette sitter i hodet og du gjør bare deg selv en bjørnetjeneste ved å sluntre unna. Gjør hjemmet ditt til et hjem.

Gjør det for din egen skyld

Husk at du ikke bare skal ha et hyggelig hjem for å imponere gjestene dine. Det er nemlig du som tilbringer mest tid i det. Miljøet og stemningen i hjemmet ditt har faktisk en stor påvirkning på helsen din, både fysisk og psykisk. Gjør det for din egen skyld.

clean-retina-pro