Kulor.no

Kunsten å planlegge oppussing

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Mange av oss liker å forbedre hjemmene våre regelmessig, og noen er vel mer eller mindre i konstant oppussingsmodus. Da er det viktig å prioritere tiden.

Målet for enhver familie som driver med oppussing er selvsagt å se hjemmet sitt på den måten er har sett det for seg.

Resultatet er, med andre ord, hovedpoenget. Men samtidig er det vel ikke til å stikke under en stol at oppussing kan ta tid. Det er mye som skal gjøres, og med mindre du setter alt ut på anbud må du gjøre det meste selv i tillegg til jobb og andre gjøremål.

Det sier seg selv at det er viktig å være effektiv.

Effektiv oppussing

God effektivitet ordner du lett, for det handler egentlig i første rekke om å planlegge godt.

Det siste du ønsker er å miste tid senere på ting som kunne vært gjort på forhånd. Da tenker vi spesielt på dette med innkjøp. Et oppussingsprosjekt bør alltid ha klargjort det aller meste av det som skal kjøpes inn på forhånd. Før en eneste spiker er slått i veggen eller en malerkost er dyppet ned i plastbrettet.

Og før denne fasen kommer selvsagt den fasen som også kan ta ganske mye tid: Research.

Research

Dette handler både om de ideene en selv måtte ha innledningsvis, samt det en finner i butikker, varehus, bøker, magasiner, hos venner, etc.

Aller først kommer de egne ideene.

Sett deg ned sammen med familien, gjerne med litt god mat (for dette kommer til å ta noen timer, og det skal være kjekt). Bestill takeaway slik at dere ikke bruker for mye tid på å lage mat og å vaske opp, så klikk her for en god takeaway app. Fram med notatboken, og skriv ned alle ideer du og de andre i husstanden har.

Ingen bremsing

Det viktige i idefasen er at ingen bremser opp den frie flyten av ideer.

Her skal alle kranene opp, og ingen ide er for dum. La oss ta et eksempel, å si at en i familien sier at det hadde vært kult med et innendørs svømmebasseng. Vel, ideen er gyldig, den selv om huset sannsynligvis ikke har plass til det, like lite som lommeboken har råd til det.

Men denne ideen, som en kom på helt av seg selv, kan lede til andre ideer. En begynner å snakke om vann og avslapning, og kommer kanskje fram til at det hadde vært mulig å lage et forseggjort bad med boblebad, dimmet lys, og kanskje høytalere i veggen?

Alle ideer kan lede til noe som er mulig.

Alt er mulig

Og sånn tar dere det, ide for ide. Deretter handler det om å konkretisere prosjektet, og det er i enden av denne fasen at dere bestemmer dere for absolutt alt som skal kjøpes, og setter opp et spesifikt budsjett.

Med god planlegging innledningsvis blir oppussingsjobben mye enklere. Alle fortjener å bo i et hjem som gir en glede på glede hvert eneste minutt en oppholder seg hjemme.

Og det er mulig med litt innsats og god planlegging.

clean-retina-pro