Kulor.no

Hvilke farger er riktig for hytta?

I flere generasjoner har nordmenn brukt hytta som sitt ferieparadis. Vekk fra byens stress og mas er frisk luft og stillhet noe som virkelig setter et godt preg på en norsk ferie. Som alle andre bygninger har også hytta behov for et lite malestrøk noen ganger. Men hvilke farger er egentlig riktige for hytta? Når man skal male en hytte er det viktigste å tenke på byggets stil. En annen viktig faktor vil være å male hytta i farger som er i pakt med omgivelsene, siden hytta vanligvis ligger i skogen eller nær vann.

Gjør det annerledes enn hjemmet

En hytte er et feriehus der man skal slappe av uten bekymringer hjemmefra. Et sted hvor du kan koble ut helt fra resten av verden. De fleste som har malt vil nok innrømme at de Valgte tradisjonelle farger i hytta forrige gang de pusset opp. Og dette er slettes ingen dum idé. For hytta skal nemlig skille seg ut fra hjemmet du tilbringer resten av tiden din i. Du skal føle at du er på ferie. At du er nærmere naturen og lever litt simplere noen dager. Så her kommer skogens brune og grønnefarger veldig godt med, og et hjerte på dodøra er en klassiker.

Lyse farger ved vannet

Om du har en hytte ved vannet istedenfor i skogen er det derimot en annen sak. Hvis du ser hytter som ligger ved sjøen er de ofte lyse og gjerne har mye hvitt i seg. Det samme vil man se på bolighus ved sjøen. Dette er et veldig tradisjonelt og fint valg. Men med lyse farger på veggene blir det også fort skittent, og derfor trenger vegger som dette svært mye vedlikehold. Dermed er dette nok ikke det beste valget om du kun bruker hytta noen få dager i året. Når alt kommer til alt er det ditt eget valg,ikke heng deg opp i trendene!

En hytte i skogen

clean-retina-pro