Kulor.no

Fargevalg

Når man velger farge til vegger og interiør i hjemmet er det viktig at man forstår hvordan ulike farger faktisk kan påvirke oss i ganske stor grad. En farge som virker beroligende på soverommet kan for eksempel få helt feil effekt i stua, og en farge som ser flott ut i morgenlyset ser kanskje ikke like bra ut i kveldssol.

id4

Rød er en farge som er morsom å prøve seg frem med i interiørdesign, men det kan fort bli litt mye dersom man bruker den feil. Det er en sterk farge som leder tankene over mot både lidenskap og sinne, så vær litt forsiktig så du ikke overdriver. Grønn derimot, er som komplementærfargen en mye roligere farge som gir mer følelsen av naturlig ro. Bedøm hva slags lys rommet har før du velger en grønn farge, da dette har mye å si for størrelsesoppfatning av rommet.

Blå er i likhet med grønn en relativt beroligende farge, og den er populær på mange soverom av nettopp denne årsaken. Det trenger dog ikke å være en god farge for kjøkken og spisestuer ettersom blått kan senke appetitten. Akkurat som med grønt vil blåfarger være avhengig av lyset, og det er viktig at du vet om du har naturlig eller kunstig lys i et rom før du velger fargen din. En farge som fungerer i mange typer lys er gult, som er en farge som tradisjonelt får oss til å tenke på sollys, glede og energi. Dette er en flott og innbydende farge for stuer og entreer, men kan være for mye som soveromsfarge. Oransje faller litt i samme kategori som gult, men er noe sterkere med sitt innslag av rødt. Mange velger oransje toner til kjøkken, ettersom dette gir en herlig middelhavsfølelse av sprudlende matglede.

Sort, hvitt og grått er alle flotte basisfarger, men alene kan de ofte bli alt for strenge. Hvitt er riktignok en veldig nøytral farge, men kan fort bli alt for institusjonell når den brukes over store flater. Sort havner i andre enden av skalaen, og kan være med på å få rom til å virke mye mindre enn de er.

clean-retina-pro