Kulor.no

Farger som gjenspeiler deg og familien

Har du planer om å male huset eller gjennomføre en hel oppussing? Det er en spennende prosess, og planlegging er en morsom del av arbeidet. Mange vil nok si at det er den største delen av jobben. Man kan lett bla seg gjennom blader og interiørblogger i månedsvis før man lander på en beslutning. Dette er bare gøy og bør ikke hastes gjennom, for meningen med denne store og ofte kostbare jobben er at man skal nyte sitt eget hjem og trives i det. Derfor er forandring som fryder ikke bare et resultat, men noe man har det gøy med fra begynnelse til slutt.

Har du og kjæresten nettopp flyttet inn sammen? Det å skape sitt første hjem sammen er ikke bare romantisk, men et symbol på en ny fase i livet. Det er naturligvis en fordel om du og partneren har lik smak, men det er ikke nødvendig. Det er ikke lett å være enige om absolutt alt som skal ordnes underveis i oppussingen, og kanskje har dere forskjellige meninger om størrelsen på for eksempel vinduer.

Mange har bitt seg merke i hvordan valg av farger er en utløser av krangler i parforhold, og mange tar dette med humor. Men, ingen har lyst til å vise fram en stue med en farge man misliker, og dette er et aspekt som man må bruke tid på. Det er aldri en god idé å si seg enig i et fargevalg man ikke liker bare for å ha det unnagjort.

Oppussing er ikke det samme for voksne, enslige eller par uten barn, som for familier. Med ett eller flere små barn må flere hensyn tas under oppussingen. Hvis du har tenåringer i hjemmet blir utfordringen om å enes enda vanskeligere. Men frykt ikke! Det er fullt mulig å komme til enighet og samtidig ha det gøy underveis. Hvordan kler familien seg? Hva er alles interesser? Et godt kompromiss, spesielt for ungdommen, er at du gir dem stor frihet til å innrede eget soverom.

Hvis de ønsker en stue i en farge du ikke synes noe om, kan du foreslå at de heller innreder soverommet med den. Foreldre kan være glade for at trendene ikke er de samme som for ti og tjue år siden. Da kunne man lett ha havnet i en diskusjon om turkis og rosa stue var noe man burde ha. Hvis man tar en titt på moteriktige ungdomsklær ser man at fargene er myke og stilrene, og sjansene er store for at en tenåring vil ha de samme fargene i boligen.

En bolig skal føles som et hjem, så det er mye bedre om huset passer de som bor i det enn at det følger årets trender. Det er ikke bare bare å få til dette dersom det er flere enn én som tar del i oppussingen. Noe annet man bør tenke på er om det er mulig og ønskelig å lage en bro mellom husets farger, og din egen og din families personlige stil. Liker du det nordiske, minimalistiske og rene, eller kler du deg i mønstre og sterke farger?

clean-retina-pro