Kulor.no

Fargekombinasjonene som gir deg hermoni

Vi møter på farger i alle fasetter hele tiden. Verden er fargerik og vi er en del av den. Lite vet vi at farger har mye å si for oss, utstrålingen vår og humøret vårt. Dette er noe alle kunstnere vet, fordi farger spiller en stor del av deres identitet. Farger har nemlig en psykologisk mening bak seg og er baser på både våre følelser og innsikt.

Farger har alltid blitt brukt til å definere kultur, religion og tradisjon, men også følelser. Det er en grunn til at sykehus og legevakter alle har hvite vegger, hvite møbler og hvite dører. Hvitfarge bidrar med å utstråle blant annet harmoni og fred. Dette er en farge som representerer friskhet og renslighet.

I barnehager og barneskoler så blir vi alltid møt av sterke farger, farger som rød, gult og oransje. Dette kommer av at disse fargene gir den riktige utstrålingen. Rød er en farge som symboliserer oppmerksomhet, energi og lidenskap. Gult symboliserer glede, positivitet og følelsen av å være spontant. Oransje symboliserer følelsene av å være optimistisk, selvsikkerhet og kreativ. Alle disse fargene bidrar med å vekke de riktige følelser og utstrålinger hos barn og unge.

Farger er alltid gjennomtenkt, for de har mye å gjøre med oss. Det er dermed viktig at du er klar over hvilke farger du velger når det kommer til ditt hjem, kontor og hytte. Hjemmet ditt er stedet du og familien er alltid samlet, derfor er det viktig at du velger harmoniske og rolige farger som bidrar til hverdags kvalitet. Ditt kontor er stedet der magien skjer, der kommer dine kreative sider og egenskaper inn. Det er derfor viktig å velge farger som stimulerer hjernen din, farger som mørke blå eller lyse grønn. Hyttelivet er svært viktig for oss og symboliserer familielivet, her er det viktig å velge unike og energiske farger!

clean-retina-pro