Kulor.no

Farge og interiør

Hvilke farger du bruker og hvordan du innreder huset ditt har utrolig mye å si for trivsel og humør. Det er viktig at man velger noe man trives med i hverdagen, som er funksjonelt og det er også viktig å tenke på hvordan farger kan påvirke psyken vår.

id2

 

Når det kommer til interiør er trendene i stadig endring, og det kan være vanskelig å henge med i svingene. De fleste av oss ønsker jo ikke å gjøre drastiske endringer i interiøret alt for ofte. Det blir både for mye jobb og for dyrt i lengden. Dersom man ønsker å følge trender, men samtidig ikke gjøre alt for store og dyre endringer alt for ofte er det viktig at man velger et basisinteriør som kan legge et grunnlag for hvordan huset blir seende ut. Man kan da eller variere med ulike dekor, som for eksempel gardiner, vaser, friske blomster, veggpynt og så videre. I 2016 ser trendene ut til å bli litt mørkere, men også mykere. Mørke gulv, gyllent metall og mye grønt er på vei inn i interiørdesignen, og det samme gjelder stormønstret tapet. 60-talls trender ser også ut til å være på vei inn igjen.

Dersom man ønsker å gå for et stormønstret tapet er det ofte lurt å velge seg en statementvegg i rommet som man dekker med dette tapetet. Det kan også være lurt å holde seg til litt mer nøytrale fargenyanser, slik at det er enklere å gjøre endringer i resten av interiøret dersom man ønsker det. En slik statementvegg bør absolutt fange oppmerksomheten, men den bør heller ikke overta hele rommet.

Dersom du velger mer nøytrale fargetoner på vegger og gulv står du fritt til å innrede med sterkere farger og mer voldsomme mønstre ellers i rommet, og det gjør det utrolig mye enklere å følge trender dersom man har lyst på endring ofte. Dersom man alltid prøver å henge med i interiørsvingene blir det mye maling og mye tapetskift i løpet av noen få år. Inspirasjon til ditt neste prosjekt kan du finne på nett eller ved å ta deg en tur rundt i dine lokale interiørforretninger.

clean-retina-pro