Kulor.no

Få det fint

De aller fleste av oss trør til med både mindre og større oppussingsprosjekter en gang i mellom. Det er noen med det å fornye og få noen forandringer i hjemmet. Det er ikke alltid det skal så mye mer til enn et enkelt malingsstrøk for å få en nyhetsfølelse, og noen ganger skal man gå litt dypere til verks. Når man først har bestemt seg for å pusse opp noe, er det også alltid en god ide å bruke god tid på å finne gode og smarte ideer innen man går i gang. Inspirasjonskildene er uendelige, enten om man finner dem i blader, fra relevante tv-programmer, blogger eller noe helt annet.

kulorid1

 

Følg fargespekteret

En viktig ting man skal huske på når man først skal pusse opp, er at det man gjør også skal stå i stil med resten av rommet og hjemmet. Noen ganger kan det hjelpe hvis man lager en collage som inneholder det man ellers har i hjemmet og hvilke nye ideer man ønsker å tilføye. Da blir det mulig å se hvordan alt vill se ut sammen og om det vill bli likeså pent som det man går å håper på. En liten tommelregel er også at man skal prøve å holde seg innenfor fargespekteret og se hvilke farger som faktisk passer sammen og hva som krasjer fullstendig.

 

Vær utradisjonell

De fleste som pusser opp hjemme har mest fokus på veggene, enten ved å få opp en ny tapet eller male rommet i en annen farge. Det mange glemmer er hvor stor del gulvet faktisk påvirker hvordan rommet ser ut. Man blir ofte overrasket over hvor stor effekt det kan ha å skifte et gulv ut. De fleste velger kanskje de tradisjonelle løsningene som parkett og tregulv, men det er også mange andre løsninger man kan velge. En litt nyere trend som har kommet er å ha fliser i andre rom enn badeværelset. Det skaper et helt nytt look, som både er moderne og ikke mist utrolig stilfullt.

 

Hos Bauhaus finner man et kjempe godt utvalg av fliser. De kommer i kjempe flotte farger og forskjellige mønstre, så her er det mye å velge mellom. Det trenger heller ikke nødvendigvis å være gulvet som skal bli flisebelagt. Du finner også kjempe mange fine veggfliser som er perfekte hvis man ønsker forandringer i hjemmet. Mange forbinder nok veggfliser med kjøkkenet, men i de siste årene har for eksempel murstein flisen blitt en stor hit og man ser den oftere og oftere i andres hjem.

 

Gjør det selv

Når man skal i gang med å pusse opp kan det være en fordel hvis man har mulighet til å gjøre det selv og ikke være avhengig av andre fagfolk. Men selvfølgelig, i noen situasjoner er det best å få hjelp fra noen som vet hva de driver med, så man slipper å ødelegge fremfor å fornye. Heldigvis finnes det mange gjør det selv løsninger både på internett, bøker og blader, så det er ingen unnskyldning for å ikke prøve det selv. Kos deg med oppussingen og lykke til.

clean-retina-pro